Over Houdijk

Over Houdijk

Over Royal Houdijk

Bij Royal Houdijk durven we te stellen dat wij wereldwijd ‘first in biscuit feeding’ zijn. Geavanceerde systemen voor het transporteren, inspecteren en beladen van allerlei soorten biscuits en crackers worden bij Houdijk ontworpen, geassembleerd en op locatie in bedrijf gesteld. Het tot stand brengen van deze complexe mechatronische systemen is een uitdagend en multidisciplinair proces. In onze systemen worden aantallen verwerkt tot wel 15.000 producten per minuut, met efficiencies tegen de 100%.

De Historie: van scheepsreparateur naar ‘First in biscuit feeding’ 

Royal Houdijk is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1922 nog steeds is gevestigd in Vlaardingen. Begonnen als scheepsreparateur toen de visserij nog actief was in de regio, is Houdijk zich na de oorlog gaan toespitsen op algemene machinebouw. Meer bij toeval dan 'by design' is Houdijk de biscuitwereld binnengerold: reparatiewerkzaamheden voor een lokale bakkerij leidden tot het succesvol ontwikkelen en maken van een rollenbelader voor beschuit. De rollenbelader werd een hit en al snel kwamen aanvragen voor andersoortige biscuits en verpakkingen: sandwichesbiscuits, crackers, in rollen of stapeltjes of trays. Sinds de jaren 90 hebben we ons volledig gericht op de biscuit-markt. Deze markt is wereldwijd en wij leveren aan alle middelgrote en grote biscuitfabrikanten.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244