Richard - Tekenaar/Constructeur New Design & Standaardisatie

Richard - Tekenaar/Constructeur New Design & Standaardisatie

“Het is een uitdaging om elke standaard altijd up-to-date te houden.”

Als Tekenaar/ Constructeur ben ik werkzaam op de afdeling Mechanical Engineering. Door het maken van constructietekeningen en detailtekeningen zorg ik voor het standaardiseren van onze bestaande systemen. Het streven daarbij is dat onze machines voor het grootste gedeelte al gereed zijn en ze zo eenvoudig mogelijk klant-specifiek gemaakt kunnen worden wanneer er een nieuwe opdracht is. Daarnaast zorg ik ervoor dat we dezelfde producten steeds bij eenzelfde groep leveranciers inkopen. Voor de efficiency en om ervoor te zorgen dat er geen wildgroei ontstaat in de onderdelen voor de systemen die we bouwen. Ik ben eigenlijk een brug tussen inkoop en engineering en zie erop toe dat alle standaarden goed zijn afgerond, goed bruikbaar zijn en daardoor zo makkelijk mogelijk zijn aan te passen. Per installatie verschilt het hoeveel tijd je kwijt bent aan  een project. Het is een uitdaging om elke standaard up-to-date te houden en  om dat te bereiken, werk je veel samen met je andere collega’s.

Ik vind het leuk om te werken in een jong team. De gemiddelde leeftijd van collega’s is ongeveer 35 jaar en je merkt dat we een jong en dynamisch bedrijf zijn. De werksfeer binnen Houdijk is heel goed en dat maakt het voor mij heel prettig om hier te werken. Ik vind dat ook heel belangrijk. We hebben bijvoorbeeld een klein groepje van een man of zes waarmee we af en toe afspreken om met elkaar te gaan fietsen buiten werktijd. De meeste collega’s zijn sportief, twee keer per jaar worden de Houdijk Games georganiseerd, een winter- en een zomerversie. Dat gaat er soms competitief aan toe, maar je leert zo al je collega’s goed kennen.

Ik heb hier eerst stage gelopen tijdens mijn studie werktuigbouwkunde . Mijn oom werkt hier ook – al 35 jaar – en hij vertelde me over dit bedrijf. Houdijk Holland is weliswaar een familiebedrijf maar in dit geval betreft dat gewoon toeval. Met een technische opleiding kun je hier alle kanten op en dat maakt Houdijk een mooi bedrijf om te werken.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244