Lara – Software Engineer

Lara – Software Engineer

"Samen met een team van Houdijk Holland hebben we dan allemaal één doel; zorgen voor een zo efficiënt mogelijke machine en een tevreden klant"

Na eerst begonnen te zijn aan de studie Bouwkunde, ben ik later toch op zoek gegaan naar een meer technische studie. Zo kwam ik bij de Elektrotechniek en daar zat ik helemaal op mijn plek. Tijdens mij studie ben ik mij vooral gaan verdiepen in de software kant van de Elektrotechniek en dit sluit dan ook goed aan bij mijn functie hier bij Houdijk Holland. Wat ook vergelijkbaar is in mijn functie ten opzichte van mijn studie is het aantal mannen. Als ik bij een klant kom, word ik wel eens raar aangekeken omdat ze bij een Software engineer vaak een man verwachten. Ik moet daar dan wel om lachen, het bevalt mij prima in de mannenwereld van de machinebouw. Daarnaast heb ik gelukkig buiten mijn werk om genoeg vriendinnen om het in evenwicht te houden.

Ik zit een groot deel van mijn tijd in het buitenland, op bezoek bij klanten waar ik de machines in bedrijf stel met de software die ik heb geëngineerd. Op bezoek bij klanten maken we lange dagen en wordt er hard gewerkt, maar dat vind ik nou net zo leuk. Samen met een team van Royal Houdijk Holland hebben we dan allemaal één doel; zorgen voor een zo efficiënt mogelijke machine en een tevreden klant. En natuurlijk hebben we dan ook nog de avonden en de zondag om een land en de cultuur te ontdekken.

Hoewel ik veel in het buitenland zit, spendeer ik het grootste deel van mijn tijd in Vlaardingen. Ik ben dan of op mijn afdeling de software aan het voorbereiden of aan het testen in de fabriek. Er wordt vaak een geavanceerd deel van de machine opgebouwd zodat we mechanisch en functioneel alvast een deel kunnen testen. Dit zorgt ervoor dat we goed voorbereid op pad gaan tijdens de inbedrijfstelling.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244