Etienne – Strategisch Inkoper

Etienne – Strategisch Inkoper

“Als Inkoper weet je alle ins en outs van prijs, levertijd en kwaliteit.”

Alle materialen en diensten die nodig zijn binnen de diverse projecten die onder mijn beheer vallen, zijn mijn verantwoordelijkheid als inkoper. Voor de machines die we bouwen, koop ik de materialen in op verschillende niveaus. Tegenwoordig richten we ons zo veel mogelijk op volledige uitbesteding van de fabricage van installatiedelen. Een inkoper coördineert dat. Maar niet alle machines worden door onze leveranciers in opdracht gebouwd. Sommige complexe machines bevinden zich nog in de prototype-fase  die wij binnen onze eigen fabriek opbouwen. Je bent steeds op zoek naar nieuwe leveranciers die goed kunnen inspelen op onze innovaties.

5 Jaar geleden ben ik hier begonnen als Project Inkoper op de afdeling Inkoop/Logistiek. Bij een bedrijf als Royal Houdijk Holland is het belangrijk om eerst alle basics te leren en uit te vinden hoe de bestaande systemen en processen werken en bedacht zijn. Naast de taken van inkoper zijn wij ook verantwoordelijk om overzicht te houden in het contact met leveranciers. Onze leveranciers hebben altijd een vast contactpersoon binnen Houdijk Holland. Ook heb ik  intern een zichtbare rol doordat ik veel contact heb met de collega’s van engineering en montage.

Als inkoper is het belangrijk om een goede ‘helikopter view’ te hebben voor alle projecten waar je aan werkt. Het is mijn taak te zorgen dat acties tijdig opgepakt worden en dat er oplossingen komen voor vragen (oplossingen voor problemen/antwoorden op vragen). Als Inkoper weet je alles van prijs, levertijd en kwaliteit. Die combinatie probeer je steeds te optimaliseren.

Houdijk Holland is een relatief klein bedrijf dat wereldwijd voor grote klanten opdrachten uitvoert. De uitstraling van het bedrijf spreekt me aan, het is een algehele positieve indruk die je krijgt. Er heerst een toegankelijke sfeer waar je op elk niveau meetelt.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244