Jos - Senior System Engineer

Jos - Senior System Engineer

“Als System Engineer ben je de schakel tussen de klant en je eigen organisatie.”

Als System Engineer bij Royal Houdijk Holland is het belangrijk dat de je de wensen van de klant juist interpreteert en vertaalt in een oplossing die ook weer zoveel mogelijk aansluit op onze bestaande systemen. De dagelijkse taken die hieruit voorkomen, kun je het beste verdelen in drie lagen. Om te beginnen doen we veel offertewerk. De collega’s van sales slaan aan het rekenen op basis van de lay-out die we bedenken aan de hand van de wens van de klant. Na opdracht maken wij een ‘project scope’ en onze Lead Engineers gaan  vervolgens aan de slag met een voorontwerp van het  systeem. Als tweede houd ik me  bezig met het testen van concepten, die wij in onze lay-outs opnemen. Dit vindt plaats wanneer een offerte steeds meer een definitieve vorm krijgt. Die testen voor een nieuw systeem gebeuren in onze eigen Modelshop.

Er is een grote variëteit aan klanten. De ene klant is al heel ver op het gebied van technologie binnen de productielijnen en de andere klant opereert vaak nog met de zogenaamde “handpaklijnen”. Daar ligt voor ons vaak de uitdaging! Wij adviseren de klanten en onderzoeken nieuwe mogelijkheden voor ze. Mensen zijn flexibel, zij kunnen makkelijker omgaan met ‘foute’ koekjes die niet helemaal voldoen aan afmetingen of patronen. Het is aan ons om te kijken of het kostentechnisch interessant is om te kiezen voor een nieuw systeem van Houdijk. Ik als System Engineer ben daarin een schakel tussen de klant en onze eigen organisatie en dat maakt het een mooie uitdaging.

Het werk is afwisselend en ook het reizen naar onze (internationale) klanten is interessant. Door het bezoeken van de klant krijg je een goede ‘feeling’ met de producten die we hier maken. Het feit dat vrijwel alle nieuwe machines in onze fabriek opgebouwd en getest worden, is eveneens een mooi aspect van het werken bij een technisch bedrijf als Houdijk. Zo zie je daadwerkelijk wat er ontstaat vanaf de tekentafel tot aan de uiteindelijke systemen in de fabriek bij de klant.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244