Sven – R&D Engineer

Sven – R&D Engineer

“Kwaliteit is prioriteit en dat is een hele fijne manier van werken.”

Als starter op de arbeidsmarkt ben ik bij Royal Houdijk begonnen als Tekenaar/Constructeur op de afdeling Mechanical Engineering. Door te starten binnen deze rol en het controleren en tot in detail uitwerken  van de technische tekeningen leer je heel veel over de technieken van Houdijk waardoor je een enorme, solide technische basis ontwikkelt. Al redelijk snel had ik de techniek door en werd ik Constructeur en ben ik inmiddels onderdeel van de redelijk verse afdeling R&D. Vanuit de markt is er altijd behoefte aan innovatie en nieuwe ontwikkelingen maar tijdens de uitvoering van een project is er vaak geen tijd om daar aan te werken. Om die reden is de afdeling R&D in het leven geroepen.

Dagelijks houden we elkaar in de projectgroepen nauwkeurig op de hoogte van de stand van zaken. Bij R&D houden we ons bezig met nieuwe ontwikkelingen en we bedenken oplossingen die we nog niet eerder uitgevoerd hebben. Heel veel ideeën daarvoor komen vanuit verkoop of vanuit Bart Houdijk. Wij onderzoeken waar de uitdagingen zitten om uiteindelijk een nieuw systeem voor klanten te ontwikkelen. Een voorbeeld van zo’n uitdaging is de Capper™, een veel verkochte machine die sandwichproducten maakt. Een bekend koekje is bijvoorbeeld de Oreo. Om te kunnen blijven concurreren moest de snelheid van deze machine opgeschroefd worden. Op basis daarvan hebben we een nieuwe machine ontwikkeld die goed lijkt te gaan werken. Met die machine gaan we ook naar de beurs. Deze nieuwe Capper™ is een goed voorbeeld van een project van R&D.

Royal Houdijk is een fijne werkgever die veel mogelijkheden biedt. De focus ligt op hightech machines ontwikkelen en dus niet op de tijd of de kosten van deze ontwikkeling. Kwaliteit is prioriteit en dat is een hele fijne manier van werken.

First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Elke dag passeren miljoenen producten onze toevoer- en sorteersystemen op hun weg van oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorgzaamheid. In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Onze missie – en ambitie – is dan ook: First in Biscuit Feeding – Worldwide.

Meer over Houdijk
Contact

Royal Houdijk
Trawlerweg 2
3133 KS Vlaardingen
The Netherlands

jobs@houdijk.com
+31 10 4349244